Кријумчар наркотика на Батровцима бацио гасни пиштољ у канту за смеће

БЕОГРАД: Цариници су 19. и 20. новембра 2020. године на прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, осујетили неколико покушаја кријумчарења мањих количина наркотика, али и више од 26.000 британских фунти.
б
Фото: Упрва царина

Посебно је занимљив случај једног од путника, који је поред тога што је код себе имао пакетиће различитих дрога, покушао да се ослободи и гасног пиштоља, тако што га је увио у пешкир и бацио у канту за смеће на прелазу.Случај је откривен када је око 11 часова на улазу у земљу, на ред за царинску контролу пристигао „смарт“ немачких регистарских ознака.

Једини путник у возилу био је 45-годишњи немачки држављанин турске националности, који се из Немачке упутио ка Турској. На питање цариника шта има да пријави, одговорио је да сем личног пртљага са собом не носи ништа.

Док је чекао на детаљан преглед, путник је, мислећи да на њега нико не обраћа пажњу, покушао да се ослободи гасног пиштоља, који је претходно увио у пешкир и бацио у оближњу канту за смеће.То му наравно није пошло за руком, јер су цариници и полиција видели шта је урадио, па је гасни пиштољ марке „МЕ38 Магнум“ калибра 9мм пронађен практично и пре него што је започео детаљан преглед. Потом је личним претресом код поменутог путника пронађена и кутија цигарета напуњена са око 20 грамамарихуане и две кесице амфетамина и кокаина.

Слична ситуација догодила се и ујутру 20. новембра око 9 часова, када је за детаљну контролу издвојен „ауди А3“ немачких регистарских ознака, којим су из Немачке ка Турској путовала двојица немачких држављана турског порекла. Они су такође тврдили да немају ништа за пријављивање, да би потом у доњем вешу возача цариници пронашли два пакетића марихуане и хашиша. Поред тога у новчанику возача пронађена је и фалсификована возачка дозвола Краљевине Белгије, због чега су као и у претходном случају, надлежност преузели полиција и тужилаштво.

Претходног дана цариници су на улазу истог граничног прелаза, открили и више од 26.000 непријављених фунти у џеповима једног путника.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести