Италија: Ухапшен брачни пар из Подгорице, пљачкали бутике

ПОДГОРИЦА: Брачни пар из Подгорице ухапшен је у Италији због сумње да су починили више тешких крађа и разбојништава на подручју Ређо Емилије, Вероне и Барија. 
hapsenje lisice
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Реч је о С.К. (37) и Ф.К. (29), који су били део организоване криминалне групе с Балкана која је пљачкала бензинске пумпе, златаре и бутике и упадала у виле старијих људи, пише подгорички "Дан".

За разлику од других чланова криминалне групе, како се наводи, супружници из Подгорице нису били насилни и терете се само за пљачке. Остали чланови се терете и за покушаје убиства, претње и изнуде, преноси РТЦГ.

Истражитељи сумњају да су они чланове групе која је недавно разбијена и ухапшена, а коју је предводио такође црногорски држављанин.

Група је ухапшена због милионске пљачке бутика. Члановима криминалне групе је за сваку провалу, као и за бег с пленом, требало мање од једног минута. 

Према писању италијанских медија, украли су више од пола милиона евра вредне дизајнерске торбе, галантерију и одећу.
Црногорски држављанин Л.М. (39) ухапшен је заједно с једним Хрватом и Србином у пљачки италијанских бутика. 

Процењује се да су украли робу вредну близу милион евра.

Италијански медији пишу да је Црногорац, коме у документима пише да му је место пребивалишта Београд, био вођа банде која је у протеклих месец дана извршила пљачке у три италијанска града. 

EUR/RSD 117.5950
Најновије вести