Инђија: Лабораторија сканка као у Колумбији, ухапшено петоро (фото)

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), открили су илегалну лабораторију за узгој "сканка", запленили око 80 килограма ове опојне дроге и ухапсили петочлану организовану криминалну групу, саопштио је данас МУП.
Skank/MUP Srbije
Фото: Skank/MUP Srbije

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, ухапшени су М.Ш. (30), Н.Ј. (28), О.Р. (28) и Ж.М. (41), сви из Сремских Карловаца, и Б.С. (41) из Пећинаца, док се за још једним осумњиченим интензивно трага.

Сумња се да су се чланови ове организоване криминалне групе у дужем временском периоду бавили производњом и продајом "сканка“, који су дистрибуирали крајњим купцима на територији Србије. 

Фото: Skank/MUP Srbije

Полиција је приликом претреса породичне куће једног од осумњичених у Инђији у подрумским просторијама пронашла савремено опремљену лабораторију за узгој "сканка" у вештачким условима, а ухапшени чланови организоване криминалне затечени су у току брања и паковања дроге. 

Синхронизованим претресима на више адреса, заплењени су око 80 килограма "сканка", као и пиштољ "магнум 357" са 49 метака и два луксузна путничка возила.

Фото: Skank/MUP Srbije

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал. 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), акцију се спровели у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке једнице (САЈ), у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал.

EUR/RSD 118.3363
Најновије вести