Хрватски краљ кокаина, сарадник Дарка Шарића, ухапшен у Суботици

СУБОТИЦА: Дарјан Јешовник, дугогодишњи бегунац и, како су га медији назвали, хрватски краљ кокаина, ухапшен је у Србији 6. априла приликом покушаја да уз помоћ фалсификованих исправа пређе границу Србије с Мађарском.
darjan jesovnik, printscreen
Фото: Printscreen

Судија Вишег суда у Суботици за претходни поступак је након саслушања 7. априла осумњиченом Дарјану Јешовнику (34), родом из Пљеваља, одредио екстрадициони притвор до 30 дана, због опасности од бекства, наводи се у саопштењу Вишег суда у Суботици.

– Виши суд у Суботици ће у законским роковима одлучити о испуњености законских услова за његово изручење Републици Хрватској – каже портпарол Вишег суда у Суботици Рајко Маравић.

Лоцирање и хапшење Дарјана Јешовника припремано је дуже, након што је оперативним радом полицијских службеника ФАСТ-а Србије утврђено да користи лажни идентитет. Приликом преласка државне границе између Републике Србије и Републике Мађарске, циљано је издвојен, идентификован и ухапшен од полицијских службеника ФАСТ-а Србије у суботу око 18.50 сати.

Незванично сазнајемо да је Дарјан Јешовник био сарадник Дарка Шарића. По информација које смо добили, он је у бекству од 2011. године, а за њим је и расписане међународна потерница због сумње да је део злочиначког удружења чији су чланови из Јужне Америке прокријумчарили најмање 718 килограма кокаина према Републици Хрватској, Словенији, Шпанији и Холандији.

С. И.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести