Хоргош: Спречено кријумчарење седатива у танковима за ваздух

БЕОГРАД: На граничном прелазу Хоргош царинска служба данас је спречила покушај кријумчарења велике количине седатива у танковима за ваздух једног камиона, саопштила је Управа царина.
horgos granicni prelaz
Фото: Tanjug (D. Goll, ilustracija)
Како се наводи, случај је откривен захваљујући царинском мобилном скенеру на излазу граничног прелаза Хоргош где царинска служба темељно спроводи контроле и у новонасталим ванредним околностима.
 
На снимку са скенера уочено је да се нешто сумљиво налази у танковима за ваздух на приколици камиона београдских регистарских ознака који је ка Шведској и Норвешкој превозио аутоделове, лепак и силосе у деловима.
 
Цариници који раде на скенеру су приметили да се у танковима, који би требало да су празни, односно испуњени само ваздухом, налази нешто због чега је спроведен детаљан преглед.
 
Кад су танкови размонтирани видело се да су оба до врха испуњена психоактивним лековима ''''ксалол'''' и ''''ривотрил''''.
 
У саопштењу се наводи да је Управа царина реорганизовала своје свакодневне активности током ванредног стања, тако да фокус буде на што бржем и ефикаснијем промету робе што, додаје се, подразумева и детаљну контролу пошиљки у теретном саобраћају, као и редовне дубинске контроле.
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести