Грбовићу 18 година затвора за убиство испред Нане

БЕОГРАД: Некадашњи шеф обезбеђења ноћног клуба "Нана" Недељко Грбовић осуђен је данас у Вишем суда у Београду на 18 година затвора за тешко убиство у покушају Александра Савковића (27), који је након тога преминуо и за рањавање Адије Исеновића (30) испред клуба у децембру 2017.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Судија је приком доношења одлуке истакла да нема доказа да је почињено кривично дело тешко убиство као што се тврди у оптужници, као и да нема доказа да се ради о убиству на мах или самоодбрани, како је одбрана тврдила током суђења.

Грбовићу је суд приликом одлуке продужио меру забране напуштања стана до упућивања на извршење казне.

Суд је данас изрекао другу првостепену пресуду Грбовићу, пошто је прву којом је био осуђен на 13 година затвора за "обично" убиство укинуо Апелациони суд у јуну прошле године и наложио поновљено суђење.

И на нову пресуду и тужилаштво и одбрана ће имати право жалбе.

Одлуком Апелационог суда у јуну прошле године су правоснажно ослобођена тројица оптужених за учествовање у тучи исте ноћи у "Нани" Стеван Дукић, Стефан Шапурић и Милош Танчев, јер није доказано да је до туче уопште дошло испред клуба.

У сукобу испред клуба "Нана" на Сењаку у раним јутарњим часовима у децембру 2017. године убијен је Савковић, док је Исеновић (29) рањен.

Касно увече истог дана непознате особе бациле су молотовљев коктел на клуб, али нико није повређен.

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести