ГП Прешево: Пакети дроге у тајном бункеру у поду камионета

БЕОГРАД: Цариници су данас око подне, у сарадњи с полицијом, спречили кријумчарење веће количине дроге на улазу граничног прелаза Прешево.
droga
Фото: upravacarina.rs

Дрога је откривена у камионету словеначких регистарских ознака којим је 47. годишњи Београђанин, иначе двојни држављанин Словеније и Србије, путовао из Северне Македоније ка Словенији.

У саопштењу се наводи да мерење откривених пакета још није завршено, а након тога биће саопштена тачна количина заплењеног наркотика.

Празан камионет предвиђен за превоз лаког терета пристигао је око поднева на теретни терминал прелаза Прешево, где га је искусни цариник издвојио за детаљну контролу на царинском скенеру.

Убрзо се показало да је профилисање путника и возила уродило плодом, те да је царински службеник с правом посумњао да камионет није празан како се наизглед чини.

Слика са скенера је указала на неправилности у поду возила, због чега је оно подвргнуто детаљном прегледу у, за то специјално намењеном, објекту на прелазу, саопштила је Управа царина.

Није лако било наћи тајни бункер који се назирао на снимку са скенера, јер је био добро закамуфлиран, што је указало на то да су га направили професионални кријумчари.

Наиме, наишавши на специјалну бравицу посебне преграде у поду возила, било је јасно да је реч о простору који се отвара
даљинским управљачем који возач није имао код себе.

Зато су службеници морали да употребе специјални алат како би га отворили и тада су се пред њима указали пакети пуни наркотика за који се основано сумња да је реч о марихуани.

Возач камионета је, по свему судећи курир, јер је службеницима рекао да је задужен да превезе камионет са скривеним товаром до Београда, где ће га сачекати примаоц робе код кога се и налази даљински управљач за отварање тајног бункера.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести