Горану Цвијетићу 18 година затвора

Апелациони у Новом Саду преиначио је пресуду Вишег суда, којом је Горан Цвијетић (45) из Будисаве, на поновљеном суђењу, ослобођен оптужбе за покушај тешког убиства Небојше Тубића Жапца (58) и нелегално поседовање оружја 9. маја 2012. године.
1
Фото: Архива Дневника

Како “Дневник” незванично сазнаје, он је поново оглашен кривим и изречена му је јединствена казна од 18 година затвора, на колико је и био осуђен октобра 2018. године, када му се у јединственом поступку судило за покушај убиства Жапца и подметање екпслозивне направе под службено возило ЈП „Урбанизам”, чији је директор тада био Томислав Бокан, лидер Народног покрета „Динара-Дрина-Дунав“.

Апелациони суд је поново огласио кривим Цвијетића након жалбе тужилаштва на ослобађајујућу пресуду, које сматра да су у поновљеном суђењу битно повређене одредбе кривичног поступка и да је погрешно и непотпуно утврђено чињенично стање.

Према нашим сазнањима, Цвијетићев бранилац је на ту пресуду уложили жалбу.

Подсетимо, Горан Цвијетић је 2018. за покушај убиства Тубића био осуђен на 15 година, за подметање бомбе шест и недозвољено оружје четири године, те му је изречена јединствена казна од 18 година затвора. Ту пресуду је Апелациони суд априла 2019. године делимично изменио, наложивши да се суђење за покушај убиства Тубића понови, док је део који се односи на подметање експлозивне направе и ношење оружја без дозволе потврдио.

Због сумње да је 9. маја 2012. године, у Улици Мише Димитријевића у Новом Саду, испаливши 12 метака из шкорпиона, покушао да убије Небојшу Тубића Жапца, који је седео са познаницима у башти пицерије „Александар“, Горан Цвијетић је ухапшен крајем маја 2017. године, убрзо након изласка из болнице у којој је био након што је киднапован.

По правоснажној пресуди, он се налази на издржавању казне јер је 27. јуна 2013. године у Криловој улици испред броја 1, подметнуо бомбу под службено возило „ЈП „Урбанизам“. У тој експлозији двоје пролазника је повређено, а оштећено је девет возила који су ту били паркирани.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести