Две и по године затвора за кршење самоизолације

ПОЖАРЕВАЦ: Основни суд у Пожаревцу изрекао је данас још једну осуђујућу пресуду, којом је окривљеног из места Жабари осудио на две и по године затвора јер је по повратку из иностранства, прекришио меру обавезне самоизолације.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Суд му је такође данас продужио притвор до правоснажности пресуде, односно до упућивања на издржавање казне, рекла је Тањугу судија и портпарол суда Драгана Јевремовић Тодоровић и додала да је ово првостепена пресуда на коју постоји право жалбе.

Суђење је одржано путем скајпа - видео везом између суда и притворске јединице у Пожаревцу, тако што су у судници били судија, тужилац и бранилац окривљеног, а окривљени у притворској јединици.

Окривљени осуђен због кривичног дела непоступање по здравственим прописима у време епидемије, јер је прекршио меру обавезне самоизолације проликом уласка у Србију 17. марта на граничном прелазу Хоргош.

Ово је трећа пресуда за кршење мере самоизолације, а другом је раније данас исти овај окрвиљеног из околине Пожаревца осудио на две године затвора због истог кривичног дела.

Прва пресуда је изречена раније је у подне у Димитровграду , а осуђени је добио максималну казну за то кривично дело од три године затвора.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести