Дрога у шампону, жвакама, доњем вешу, смећу

Цариници готово свакодневно откривају различите наркотике које путници, у буквалном смислу, крију где год стигну: у доњем вешу, обући, кутијама жвакаћих гума, лекова, теглама нутеле, у листовима зелене салате, у флашама шампона.
ц
Фото: Управа царина Републике Србије

Баш такав случај догодио се 21. јула, на прелазу Градина, када су цариници за детаљну контролу на излазу из земље издвојили БМВ  британских регистарских ознака којим су путовала два мушкарца и жена. Одврнувши поклопац шампона који је један од путника понео са собом, царинике је запахнуо јак мирис марихуане.

Непосредно пре тога, на истом прелазу забележен је и покушај скривања дроге у кутију жвакаћих гума. Кесицу пресованог хашиша покушао је да прошверцује 23–годишњи држављанин Белгије који је управљао мерцедесом белгијске регистрације. 

Један од сличних покушаја осујећен је и 18. јула 2020. године на Батровцима, када је приликом детаљне контроле „аудија“ норвешке регистрације цариник у кеси са смећем пронашао и кесицу пресованог хашиша. Тада је детаљно прегледан и пртљаг 29-годишњег Норвежанина који је путовао сам ка својој матичној земљи – Турској. У његовом коферу са стварима, у несесеру са козметиком, пронађен је још један замотуљак пресованог хашиша.

Тог истог дана на улазној страни Батроваца детаљно је прегледан и „пежо 308“ француске регистрације, којим су ка Турској путовала двојица француских држављана. Личним претресом су код возача у доњем вешу пронађне три кесице са више од 100 грама марихуане.

На излазној страни прелаза Градина је 18. јула 2020. године детаљно прегледан „ренџ ровер“ холандских регистарских ознака, којим је путовала четворочлана породица холандских држављана турског порекла. Том приликом је у несесеру на задњем седишту пронађена кесица марихуане, за коју се као власник јавио 43-годишњи отац породице, возач аутомобила.

Касније тог истог дана на овом прелазу је и у коферу са гардеробом код белгијског држављанина турског порекла пронађено паковање пресованог хашиша. Он је са још једним сународником путовао голфом белгијске регистрације ка Турској, када су га цариници селекцијом извојили за детаљан преглед и како се испоставило, нису погрешили.

Пар сати касније детаљано је прегледан и „порше“ немачке регистрације, којим је троје холандских држављана путовало ка Турској. Том приликом је у џепу панталона које је возач носио на себи пронађена кутија од таблета, у којој су, уместо декларисаних лекова, откривени кесица пресованог хашиша и 29 разнобојних таблета екстазија.    

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести