Докторка која је давала лажне потврде о вакцинацији пуштена из притвора

„Нови Сад“ у Каћу, која се сумњичи за злоупотребу службеног положаја, односно да је искористивши своја овлашћења, за више особа сачинила потврде о вакцинацији против вируса ковид-19, лажно приказујући да су се те особе вакцинисале, иако то нису учиниле, пуштена је из притвора. Она ће се у даљем поступку бранити са слободе, јер су у досадашњој истрази саслушани сви сведоци, сазнаје „Дневник“.
vakcina
Фото: pixabay.com

Другоосумњичени С. А. (42), који се терети за исто кривично дело, остаје иза решетака и њему је притвор продужен до 10. априла јер нису саслушани сви сведоци у односу на њега.

М. Б. (31), који је осумњичен за фалсификовање исправе, после саслушања у Вишем јавном тужилаштву Посебног одељења за борбу против корупције, пуштен је да се брани са слободе, док је четврта осумњичена К. Б, која није била доступна правосудним органима, у међувремену саслушана у редовном поступку, након чега јој, како сазнајемо, није одређен притвор.

Подсетимо, сумња се да је докторка Д. П. У, наводно, узимала неколико стотина евра како би особама које нису вакцинисане сачинила потврде о имунизацији. Њој су С. А. и К. Б. давали своје личне податке, као и за осумњиченог М. Б, како би уз новчану надокнаду добили лажни доказ о имунизацији против коронавируса.

Из Дома здравља „Нови Сад“, у којем је докторка запослена, након хапшења саопштили су да је случај са потврдама о имуинизацији откривен на основу интерне контроле покренуте на основу пријава грађана који су указали на неправилности у раду једне докторке, те су реаговали и надлежним органима предочили резултате.

- Рад Дома здравља „Нови Сад“, највеће установе примарне здравствене заштите у Србији, био је и остао пример, али и подстрек да се поверење дато од грађана задржи. Дом здравља „Нови Сад“ има добре раднике, професионалце који пожртвовано раде свој посао и зарад тога не желимо ни сенка на њих да падне. Време пандемије, за нас често ратно време, показало је праву слику заједнице и појединца – саопштили су из ове здравствене установе и додали да толеранцију за појаве које бацају светло сумње нису, нити ће имати. 

Д. Николић

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести