„Дневник“ сазнаје: Возачу аутомобила смрти продужен притвор

Прошло је три месеца од стравине саобраћајне несреће која се догодила на путу Руски Крстур – Кула, у којој су погинуле три младе девојке, а младић и још једна тинејџерка задобили тешке телесне повреде.
policija
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

За воланом аутомобила кобне ноћи био је Михајло Сабадош (23) из Руског Крстура, који се терети да је, под дејством алкохола и услед неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом и слетео с пута у одводни канал. Он је ухапшен и налази се и даље у притвору због сумње да је изазвао саобраћајну незгоду у којој су погинуле три особе, а две тешко повређене.

Михајлу Сабадошу је, како „Дневник” сазнаје, решењем Апелационог суда у Новом Саду притвор продужен два месеца и може трајати најдуже до 3. децембра.

– Притвор је продужен због постојања особитих околности које указују на то да би боравком на слободи окривљени С. М. могао утицати на сведоке који још увек нису испитани, и на тај начин ометати истрагу која из оправданих разлога још није окончана – потврдила је јуче за „Дневник” портпаролка Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац. – Притвор се продужава и јер постоји основана сумња да је окривљени извршио кривично дело за које је запрећена казна затвора преко десет година, а сам начин извршења дела и тежина последица су довели до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правилно вођење кривичног поступка.

По незваничним сазнањима, након хапшења, младић који је био за воланом „аутомобила смрти”, који је у саобраћајној несрећи задобио лакше повреде, пред Вишим тужилаштвом у Сомбору бранио се ћутањем.

Подсетимо, стравична саобраћајна несрећа која је општину Кула завила у црно догодила се 5. јула, у ноћи између суботе и недеље, око пола четири, када је „рено меган”, у којем је било шесторо младих, слетео с пута. У тренутку нереће, нико од путника није имао везан сигуроносни појас.

На лицу места погинуле су Татјана Гудз (15) и Божидарка Ђукић (23), док је Марија Фекете (17) извучена из аута жива, али је преминула у болници, а Јован В. (18) и Милица С. (14) су задобили тешке телесне повреде.

Повређени, Милица С. из Куле и Јован В. из Руског Крстура су, у изузетно тешком здравственом стању, с повредама опасним по живот, превезени из Опште болнице у Врбасу у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду. Из те здравствене установе Милица С. је пушена кући, а Јован В. је пребачен у сомборску болницу на даље лечење.

Два дана након те стравичне саобраћајне несреће Татјана и Марија сахрањене су на Новом гробљу у Кули, а Божидарка на гробљу у Црвенки, где јој живе родитељи и део породице. Она је за собом оставила трогодишњу ћерку, с којом је живела у Новом Саду

Житељи општине Кула не памте да се икада догодила тако велика трагедија у којој су изгубљени млади животи, а 7. јул је у општини Кула био проглашен за Дан жалости.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести