Дневник открива: Шта пише у приговору браниоца Небојше Тубића Жапца

НОВИ САД: Поводом информације да је подигнута оптужница против бисзнисмана Небојше Тубића (60) званог Жабац из Новог Сада, за више кривичних дела почињених 2017. године, на штету сада покојног С. М. (63), коју смо јуче објавили, реаговао је његов бранилац, новосадски адвокат Бошко Жилић.
z
Фото: Youtube Printscreen

Он је јуче је за наш лист прокоментарисао да је у одговору, односно, приговору на поменути акт Вишег тужилаштва крајем прошлог месеца, истакао да од инкрииминисаног догађаја протекло више од три године.   

Навео је да би се на главном претресу морала обратити посебна пажња на правно валидне материјалне доказе, за које сматра да недостају.

Напомиње, између осталог, да је занимљиво то да је особа, због које је његов брањеник окривљен за тешке телесне повреде са смртном исходом, био срчани болесник с прележаним првим инфарктом.      

Адвокат Жилић је у допису, приговору, Вишем тужилаштву овог месеца указао на сумњу одбране да за смрт С. М. након догађаја, наводно, игра битну улогу лечење пацијента.   

Основни узрок смрти, инфаркт миокарда, је написан у умрлици.  Од тренутка пријема повређеног, до момента задобијања инфаркта, прошло је више часова, напомиње бранилац.     

Он изражава сумњу на новосадско вештачење о узроку смрти, али и на то да можда С. М. није указао  здравственим радницима на своје здравствено стање, те је могуће да је и сам довео себе у стање  задобијања другог инфаркта.

Нигде не стоји да је М. С. икоме указао на своје здравствено стање и задобијени први инфаркт. Постоји сумња да је због таквих пропуста можда и лично одговоран или медицински радници који такво стање нису утврдили  учинковитим  лечењем болесника. Сматрам да је наступањем пропуста у раду медицинског особља изостало утврђивање тачног времена наступања смрти, односно поновљеног изуимирања срчаног мишића, истиче адвокат Жилић.

По налазу и мишљењу одбора Медицинског факултета у Крагујевцу смрт је у директној узрочно-последичној вези с повређивањем тела, а што је је у колизији с мишљењем вештака у Новом Саду. После свега,  Одбор Медицинског факултета у Нишу је дао своје треће мишљење „задобијени ударци су били од утицаја на настанак инфаркта, а да је смрт наступила као последица инфаркта који је у индиректној узрочно-последичној вези - навео је Тубићев бранилац у приговору тужилаштву, чије је детаље пренео за наш лист.     

По свему судећи, за неколико месеци, о овоме - исказима сведока и судских вештака. матрерјалним доказима, између осталог, биће речи после читања оптужнице на главном претресу пред већем Вишег суда у Новом Саду.       

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је, након спроведене истраге,  24. децембра прошле године године подигло оптужницу против окривљеног Небојше Тубића, због оправдане сумње да је извршио два кривична дела и то угрожавање сигурности из чл. 138 ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика и кривично дело тешке телесне повреде из чл. 121 ст. 3 у вези ст. 1 Кривичног каконика, учињеног на штету покојног Спасоја Миличевића, наводи се у информацији новосадског тужилаштва портпарола - заменика тужиоца Зорана Јаковљевића у коју је „Дневник“ имао увид. 

Према Кривичном законику, за угрожавање сигурности запрећена је казна затвора од три месеца до три године, а за друго кривично дело од две до 12 година.

Небојша Тубић је био ухапшен у новембру 2017. године због сумње да је нанео тешке телесне повреде инвеститору Миличевићу (63), који је 8. новембра преминуо у Ургентном центру Клиницког центра Војводине.

Миличевић је пребијен испред седишта своје фирме "Кондор градња", а наводно је нападнут због спора око атрактивне парцеле на којој се налази његова фирма.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести