Дружење уз пиће, прешло у свађу, завршило се убиством

Зоран Томић (60) из Оџака убијен је у уторак увече око 20 часова после сукоба са са Павлом Х. (67).
Mesto tragedije u anjfortu kuće u Knez Mihailovoj ulici foto: D. Nikolić
Фото: Место трагедије у ањфорту куће у Кнез Михаиловој улици  фото: Д. Николић

Њих двојица су се, кобне вечери, дружили и пили у кући у којој је Зоран сам живео у Кнез Михаиловој улици. У једном тренутку дошло је до свађе након чега је Павле зграбио нож и насрнуо на Зорана.

Наиме, како „Дневник“ сазнаје на лицу места, до ескалације сукоба је дошло у дворишту стана где је страдали Томић живео. Павле је ножем задао смртоносан ударац Зорану, након чега је несрећни човек преминуо.

Према речима комшинице Душанке Ч., која станује у дворишном стану куће где је и Зоран живео, да се нешто чудно дешава приметила је када је чула вику из дворишта.

Фото: Свађа почела у кући... фото: Д. Николић 

-      Било је негде између 20 и 21 час када сам чула неку галаму. Претпостављам да су се Зоки и Палика посвађали унутра у кући, а онда наставили са свађом у ањфорту. Изашла сам у двориште и угледала Зорана и Палику како се туку. Палика је у руци држао нож. Без размишљана сам потрчала ка њима да их раздвојим, а пријатељица Марија, која је била код мене на кафи, је позвала полицију – препричава трагичан догађај за „Дневник“ Душанка и додаје да је Палика био прилично агресиван.

-      Када сам стигла до њих, умешала сам се и раздвајала сам их, ударила сам Палику у руку и избила му нож, али га је он поново дохватио. Док су се рвали, покушала сам да му станем на руку у којој је држао оружје.

Ни сама не знам како, али успела сам још једном да му избијем нож, не знам када и када је убо Зорана. Зоран је лежао на земљи, покушала сам да му помогнем. Окренула сам га на страну, дала му воде... Дошла је Хитна и полиција, али Зокију није било спаса – каже ова храбра жена и додаје да нигде није било крви.

Још увек под стресом, Душанка видно узнемирена каже да јој је јако жао што није успела да одбрани комшију Зокија. Иако је Павле и њу замало повредио, ова жена јунак, жали што нико од комшија није изашао да помогне и спречи сукоб. У комшилуку кажу да нису ништа чули, да су тек јуче ујутру сазанали за овај трагичан догађај. У кафићу преко пута куће, у башти је било гостију, али тек када је дошла полиција, сазнали су да се нешто десило.


Други злочин за недељу дана у општини

За недељу дана то је други злочин у општини Оyаци. Подсетимо, прошлог петка, 15. маја, у сиседном Бачком Брестовцу, у касним поподневним сатима, у септичкој јами нађено тело убијеног Душана Влаисављевића (38). Њега је у својој кући, с више убода ножем, у ноћи између 10. и 11. маја усмртио, како се сумња, познаник Горан Т. (54), који је потом покушао да прикрије злочин. Мештани оплакују Душана, кога су звали Yикси, не верујући, како кажу, да је тај добри момак тако сурово страдао.

– Душан је с Гораном, с којим се иначе није дружио, него је био само на „здраво”, пио у недељу, 10. маја, увече до 23 сата, до затварања кафића „Код Клашње”  – испричао је Данијел, седам година млађи брат убијеног Душана. – С њима је био још један познаник, који је отишао око 22 сата. Он је позвао Душана да нешто поједу, али је мој брат рекао да није гладан и остао је с оним који ће му касније одузети живот.


Фото: ...наставила се у ањфорту фото: Д. Николић

Полиција је, одмах по доласку на место злочина, ухапсила Павла Х. и њему је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у Више јавно тужилаштво у Сомбору.

Према незваничним сазнањима до којих је дошао „Дневник“ сукобу је кумовао алкохол, а сумња се да је до свађе дошло због због жене која им се обојици изгледа свиђала. Предпоставља се да је то, поред алкохола, мотив свађе и убиства.

Према речима житеља Оџака, Зоран и Павле су последњих месец дана умели да попију заједно, да се посвађају, а потом помире.

Зоран је иза себе оставио ћерку која је удата и живи у Аранђеловцу и има четворо деце. Има родбину у Раткову, Новом Саду, али и Оџацима. Павле је већину времена проводио на улици, где је фактички и живео. Нико не знао да каже да ли има породицу и дом.

Д. Николић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести