Деветнаестогодишњак се утопио у Јегрички

Деветнаестогодишњи Стеван Вуксан утопио се у среду око 21 час у реци Јегричка у Жабљу, незванично сазнајемо.
Stevan Vuksan, Jegrička  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Стеван Вуксан, Јегричка Фото: Дневник.рс

Како причају мештани, да нешто није у реду у реци у коју је ушао несрећни младић прва је приметила једна житељка Жабља и одмах обавестила полицију и комшије.

„Видела се рука младића, затим је нестао, изгледало је као да маше, да се бори, позива у помоћ“, препричавају у Жабљу немили догађај.

Полиција је одмах по пријему позива изашла на терен и кренула у потрагу за тинејџером који је нестао у реци.

„Сат након нестанка, пронађено је беживотно Стеваново тело“, каже нам један житељ Жабља.“Како сам чуо, изгледа да није знао да плива. Претпостављам да је хтео да се расхлади и освежи. Туга је то.Како смо сазнали, Стеван је био младић за пример, омиљен, драг, лепо васпитан.“

Из Министарства унутрашњих послова су, од када је почела сезона купања, више пута апеловали на грађане да не користе неуређена купалишта

Из Министарства унутрашњих послова су, од када је почела сезона купања, више пута апеловали на грађане да не користе неуређена купалишта, не улазе у воду у алкохолисаном стању и неприпремљени у односу на спољашњу температуру.

Командант Ронилачке јединице Жандармерије Александар Кикош је недавно подсетио на то да, и поред бројних апела министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и припадника МУП-а да грађани не користе неуређена купалишта и обрате пажњу да приликом купања не улазе у воду неприпремљени и у алкохолисаном стању, нажалост, и даље имамо велики број утапања.

Кикош је, након недавног утапања деде и унука у Дрини, истакао да је током ове године Ронилачка јединица 16 пута ангажована приликом утапања људи, а међу њима је било троје деце.

„Надам се да се овај број неће повећавати, али је алармантно да је само током јула било чак 11 утапања“, рекао је тада Кикош.

Током 2016. године, како је навео, Ронилачка јединица учествовала је у вађењу 38 утопљеника, међу којима је било седморо деце.

Д. Н.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести