Данас пресуда Булатовићу за убиство 2009, Релић убијен у ЈАР

БЕОГРАД: Колашинцу Николи Булатовићу (45) званом Пиџа Виши суд у Београду изрећи ће првостепену пресуду поводом оптужби да је у августу 2009. године у српској престоници на смрт претукао Звонка Пилчевића (37), власника једне мењачнице "Звонце" у Земуну.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Заједно с њим у овом поступку, за саучесништво је оптужен Земунац Горан Релић Трта (50), који је прошле године, како су пренели медији, убијен у Јужноафричкој Републици, где је био годинама у бекству, па му је суђено у одсуству.

Суд међутим није добио званичну потврду о његовој смрти, али је поступак у односу на њега раздвојио, па ће пресуда бити изречена само Булатовићу.

Булатовић је у бекству био више од девет година од почињеног злочина, али је ухашен пре две године по спрској потерници у Колашину и изручен је Београду.

Он се и даље налази у притвору, речено је Танјугу у Вишем суду.

Булатовић је оптужен да је у ноћи између 15. и 16. августа 2009. године, у Земуну, с Релићем на смрт претукао Пилчевића, ударајући га по глави и телу.

Пилчевић је од последица повреда преминуо, након чега су осумњичени његово тело убацили у аутомобил, довезли га у Светотројичину улицу у Земуну и избацили на тротоар, пренели су раније медији.

Релић је један у низу припадника српског подземља који је, бежећи одправде, ликвидиран у Јужноафричкој Републици.

Пре њега, у овој земљи убијени су: Милан Мики Ђуричић у априлу 2018. године, Дарко Кулић у јулу 2018, Ђорђе Михаљевић у септембру 2018, Југослав Смиљкић у марту 2019. и Иван Ђорђевић у априлу 2019. године.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести