Цигарете лажно представљене као копир папир

БЕОГРАД: Цариници су на робној испостави Аеродром Београд спречили покушај кријумчарења товара од 35.500 паклица цигарета "ашима", који је лажно представљен као пошиљка копир папира.
kutije sa cigaretama Ashima CI Aerodrom Beograd
Фото: Управа царина

Товар је стигао 30. децембра из Дубаија и детаљно је прегледан након смештања у царински магацин, саопштила је данас Управа царине.

Уместо пријављених 980 килограма папира за копирање и штампање, на стању се налазило свега 114 килограма, али се зато на палетама поред само 47 рисова папира нашло и преко 70 картона са 3.550 боксова непријављених цигарета без акцизних маркица.

Против увозника и шпедитера одговорних за робу смештену у царински магацин покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, а за ову врсту прекршаја запрећена је казна и до четвороструког износа вредности робе која је предмет прекршаја.

Акцизна роба је често на мети кријумчара, због разлике у цени која се на њој може остварити, а цариници су само током 2019. године успели да осујете кријумчарење непуних четири милиона комада цигарета, што је готово три пута бољи резултат него 2018. године.

EUR/RSD 117.5400
Најновије вести