ЦГ послала СРБ захтев за изручење Лакића

ПОДГОРИЦА: Црногорске власти послале су захтев Србији за изручење Дејана Лакића из Подгорице, осумњиченог да је био један од чланова криминалне групе, која је утајом пореза и доприноса и бројним финансијским малверзацијама државни буџет оштетила за милионске износе. 
podgorica spens
Фото: Youtube Printscreen

То пише подгоричка Побједа, наводећи да се Лакић, за којим је Црна Гора расписала црвену потерницу, налази већ дуже време у Београду, преноси РТЦГ.

Како се наводи, Лакић је све време од покретања истраге био недоступан црногорским полицијским и тужилачким органима, али је у обраћању неким медијима тврдио да нема никакве везе са нелегалним пословима за које га терете надлежни у Црној Гори.

У бројним медијским иступима тврдио је да је он преварен и да поседује документацију и снимке о умешаности особа из Пореске управе које су примале фиктивне фактуре којима се признаје поврат ПДВ-а за непостојеће послове.

"Не кријем се, налазим се у Београду и државни органи Србије су о томе упознати. Имам двојно држављанство Црне Горе и Србије, већ три године и Црна Гора ми је то одобрила... Остварио сам контакт са српском службом која се заинтересовала за неке ствари. Чекаћу у Београду међународну потерницу, па ћемо да видимо шта ће се дешавати", рекао је Лакић у мају за портал Борба.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести