Чека се мишљење Управе за одлуку о условном отпусту Милићева

БЕОГРАД: Трећи основни суд у Београду затражио је од Управе за извршење кривичних санкција мишљење о владању Марка Милићева (38) на издржавању затворске казне, како би могао да одлучи о његовој молби за условни отпуст.
1
Фото: Youtube Printscreen

Након што добије мишљење Управе, ванрасправно већа суда ће заказати рочиште и донети одлуку о молби Милићева, која је суду поднета 12. јуна, рекао је за Тањуг портпарол Трећег основног суда Игор Величковић.

Милићев је осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. године возилом "мини кантримен" усмртио Луку Јовановића (21) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Ухапшен је после месец и по дана бекства у Кини и изручен Србији у кратком року.

Пошто је издржао две трећине казне затвора, има право да тражи условни отпуст, али ће коначну одлуку донети суд на основу мишљења Управе.

У том случају који је изазвао велику пажњу јавности возило није никада пронађено, а сумња се да је "кантримен" растављен на комаде и да није био регуларан.

Кум од Милићева, Братислав Весовић је осуђен на годину дана затвора јер је крио Милићева након инцидента, као и јер му је помогао да сакрије "кантримена".

Таксиста "Пинк таксија" Саша Јанковић, који је је ослобођен од оптужби да је избегао да пријави саобраћајну несрећу у којој је страдао Лука Јовановић (21).

Што се тиче друштва које је са Милићевим те вечери било у колима, они су још средином септембра 2014. године осуђени на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео "мини кантримен". Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Mafijaški klub…
09.07.2018 • 17:30
Vlade koliko te je koštalo ovo?
EUR/RSD 118.0039
Најновије вести