Цариници у постави кофера нашли готово килограм и по сребра 

На Градини, највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској, срски цариници протеклих данас у два случаја запленили готово килограм и по сребрног накита и 12.000 непријављених евра, саопштила је данас Управа царина Србије.
1
Фото: Управа царина

У првом случају, на Градини је у понедељак, 12. августа, спречен покушај једне путнице да у земљу прокријумчари скоро килограм и по сребрног накита.

Прекршај је откривен на улазу у земљу када је на ред за контролу дошао аутобус београдских регистарских ознака који саобраћа на линији Истанбул-Београд.

Приликом претраге, цариници су испод поставе у коферу једне путнице из Руме пронађено око 700 ланчића, наруквица и минђуша од сребра. 

Кријумчарени накит је задржан до окончања прекршајног поступка који је против путнице покренут пред надлежним судом. 

Дан раније, у недељу, такође на улазу у земљу, откривено је укупно 32.000 непријављених евра, код брачног пара бугарских држављана који су путовали аутомобилом БМW аустријских регистарских ознака.

Путницима је враћено по 10.000 евра, колико износи дозвољена сума која се без пријављивања може пренети преко границе, док је остатак задржан до окончања поступка пред судом. 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести