Цариници спречили још један покушај шверца миграната

БЕОГРАД: Цариници су данас у унутрашњости једног камиона открили групу од десет миграната, међу којима је било и четворо деце.
hitna, pixabay
Фото: pixabay.com

Ово није први случај да се мигранти, који настоје да се домогну неке од развијених земаља ЕУ, грешком нађу у Србији, саопштила је Управа царина.

Мигранти нису знали да су овога пута ушли у камион чија је крајња дестинација Србија, јер су откривени у камиону којим је превожена оцарињена роба за фирму чије је седиште у околини Бујановца.

Наиме, када је по захтеву за истовар робе, камион београдских регистарских ознака пристигао у поменуту фирму, дежурни службеник из царинске испоставе Врање је приликом скидања царинске пломбе зачуо људске гласове у унутрашњости возила.

О сумњи да се у камиону налазе мигранти одмах су обавештени МУП и надлежно тужилаштво.

Чим је отворен товарни део камиона, пред цариницима и полицајцима указало се шест одраслих особа и четворо деце, а реч је о породицама авганистанских држављана који су у тај камион ушли у Грчкој са циљем да дођу до Европе.

Управа царина Србије подсећа да, поред тога што свакодневно спречава царинске прекршаје, активно ради на спречавању илегалних миграција, о чему говори и податак да је само током претходне године спречено 1.148 особа у покушају да илегално пређу државну границу.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести