Бјелогрлић: Мој син није никога згазио и побегао

БЕОГРАД:  Мој син јесте учествовао у саобраћајној несрећи, али никога није згазио и није побегао са лица места, казао је данас Драган Бјелогрлић на конференцији за медије у Медија центру, поводом писања Српског телеграфа о саобраћајном удесу којем је учествовао Алексеј Бјелогрлић, његов син.
Dragan Bjelogrlić Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Драган Бјелогрлић Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

На насловној страни дневног листа Српски телеграф који је изашао 2. новембра писало је "Бјелин син згазио човека", због чега је Драган Бјелогрлић у присуству адвоката Горана Драганића сазвао данашњу конференцију за новинаре.

Реч је о догађају који се одиграо пре 14. месеци и у којем је Бјелогрлоћев син возио ауто без возачке дозволе поред знака стоп без заустављања и на раскрсници у близици Бетон хале ударио у моторциклисту, који је нагло кочио.Моторциклисти је констатован лом леве ноге у Ургентном центру.

Драган Бјелогрлић наводи да је његов син одмах након несреће позвао Хитну помоћ и понудио се да са повређеним оде у Ургентни центар.

"Када је повређени то одбио, Алексеј је довезао ауто кући, ми смо заједно посетили повређеног у Ургентном ценру. После тога је Алексеј отишао у Полицијску станицу Врачар и јавио се сам због саобраћајне несреће у којој је учествовао. Нико у полицији није правио проблем око тога, јер је било логично да помогне човеку на којег је колима налетео" рекао је Бјелогрлић и додао да је иза тога уследио потпуно регуларан правни поступак, у којем је његов син био третиран као и сви грађани Србије.

"Све то може да се провери у документацији, а вољан је да потврди и оштећени са којим смо мој син и ја остали у комуникацији све до данас", казао је Бјелогрлић и изнео сумњу да је текст у Српском Телеграфу написан у недељи када је он изнео неке ставове о друштву у којем живимо, дан након гостовања у емисији Ивана Ивановића и у ноћи представљања нове сезоне његове серије "Сенке над Балканом".

"Тај текст ставља мог сина на стуб срама, иако је свима јасно да сам мета био заправо ја. У међувремени су до мене стигле информације да постоје спремљени текстови о мени и о мојој ћерки и да ће бити објављени ускоро", навео је Бјелогрлић.

Он је рекао да нико у Србији нема право да прети било коме због политичког става, макар то били и глумци који се зову Бранислав Трифуновић или Ненад Јездић.

"Не дирајте породицу и децу не само мени, већ било коме, ниједном политичару, државном функционеру, уметнику. . . ма са које политичке стране деловао. Увек сам био слободан човек и говорио шта мислим. Ко год да сте, нећете ме ућуткати" казао је Бјелогрлић.

Дражен Остојић шеф Деска Српског Телеграфа казао је да се Бјелогрлић није јавио његовој колегиници да прокоментарише цео случај.

"Могли сте да нам се јавите и разрешите све недоумице око догађаја у којем је учествовао ваш син. Нисте нас удостојили да завршимо свој посао", казао је Остојић и додао да је конципирање наслова питање уређивачке политике.

"Надам се да ваша прес конференција није сазвана да би ућуткали медије, јер од десет чињеница у вези поменутог случаја ми смо изнели девет тачних. Ваш син није после несреће сачекао полицију, већ Хитну помоћ, баш како сми ми написали", казао је Остојић.

Аутомобил марке голф који је Алексеј возио у власништву је продуцентске куће "Кобра филм", чији су власници његов отац и стриц Горан.

Против Алексеја је након тога поднета кривична пријава за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна до четири године затвора, али је она убрзо одбачена.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести