Беба остављена у таксију, полиција пронашла мајку

ВРЊАЧКА БАЊА: Полиција из Краљева пронашла је мајку бебе која је остављена у корпи у такси возилу, речено је Танјугу у МУП-у.
policija1, tanjug
Фото: Tanjug video ilustracija

Како наводе, таксиста у Врњачкој Бањи довезао је јуче бебу у хитну службу Дома здравља, о чему је обавештена полиција која је убрзо пронашла мајку.

У МУП-у наводе да се дете налази у Општој болници у Краљеву и да је о случају обавестен Центар за социјални рад.

Медији пишу да је непозната женска особа оставила таксисти у Врњачкој Бањи корпу у којој је била беба, под изговором да је у корпи мачка.

Наводе да је жена у такси возило ушла са двоје деце и корпом и након вожње изашла из аутомобила, замоливши таксисту да причува мачку док се не врати.

Пошто се жена није вратила, таксиста је отворио корпу и видео да је у корпи беба коју је одвезао у болницу у Врњачкој Бањи.

РТС наводи да је у такси возило жена ушла са два дечака близанца, од четири или пет година, и црвеном корпом. Деци је рекла да је у њој мачка, а таксисти да је беба, и да страхује да ће јој њен супург наудити. Таксисти је оставила 40 швајцарских франака и отишла са близанцима.

Трстенички 24-годишњи таксиста Милош Митровић је рекао за РТС да је био у шоку, али да је одвезао бебу у Хитну помоћ која је позвала полицију. То се догодило јуче око 16 часова.

Истакао је да је желео добро детету и да је видео да је жена погубљена.

Девојчица је пребачена на одељење Неонатологије у Здравственом центру "Студеница" у Краљеву.

Докторка Сунчица Бабић из краљевачке болнице каже да је беба смештена по свим правилима, да је старост процењена на два-три дана, као и да је тешка два килограма и 800 грама.

Урађене су лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе, додала је докторка.

"Укључена је сва неопходна терапија, за сада је доброг општег стања, узима оброке, успоставила је све виталне функције, делује нам задовољно, здраво и надамо се да ће тако и остати", закључила је Бабићева.

Полиција је пронашла мајку детета док је мењала новац у мењачници, потврђено је РТС-у у МУП-у. Случај је предат тужилаштву и Центру за социјални рад Врњачка Бања.

Власник трстеничког таксија Зоран Ђорђевић је рекао да је Милош херој и да је поносан на њега, као и да ће бити награђен. Обојица су изразили жељу да остану у контакту са бебом, где год да она буде беба и да заједно прославе њене наредне рођендане.

Како РТС незванично сазнаје, жена која је оставила бебу је родом из Смедерева на привременом раду у Швајцарској и има седморо деце. 

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести