Арсенал оружја и дуван откривени на Батровцима

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи са полицијом 18. октобра 2019. године на улазу граничног прелаза Батровци спречили покушај кријумчарења оружја и резаног дувана сакривених у једном аутомобилу.
Arsenal oružja otkriven na Batrovcima Foto: Uprava carina
Фото: Арсенал оружја откривен на Батровцима Фото: Управа царина

Случај је откривен током вечери када је на ред за преглед дошла ''мазда 6'' аустријских регистарских ознака, којом је управљао аустријски држављанин.

Возач је рекао да нема ништа да пријави, али је детаљним прегледом возила у којем су учествовали цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења, али и водичи службених царинских паса, заједно са службеницима граничне полиције, утврђено да се на задњем седишту и у пртљажнику налаз арсенал оружја.

У две оригиналне торбе за транспорт пушака биле су 4 ваздушне пушке различитих произвођача калибра 4,5 мм, два мача, копље, нож, штит, реплика пушке кремењаче, кутија са 500 метака калибра 4,5 мм за ваздушно оружје, пет бакљи, као и 27 оригиналних кутија резаног дувана укупне тежине 3.630 грама.

Возач који је у свом аутомобилу превозио овај недозвољени товар предат је заједно са свом откривеном робом у даљу надлежност полиције која ће против њега покренути кривични поступак.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести