Акција полиције на Аеродрому „Никола Тесла”: Новосађанин ухапшен по потрази

Новосађанин С. Ј., окривљен за злопупотребу положаја одговорног лица, саслушан је после подне у новосадском Посебном одељењу Тужилаштва за борбу против корупције, након што је јуче по расписаној потрази лишен слободе на аеродому „Никола Тесла”.
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, arhiva)

– После изнете одбране, судија за претходни поступак га је пустио да се брани са слободе уз забрану комуникација и напуштања земље – изјавила је за „Дневник” заменица тужиоца и портпаролка поменутог тужилаштва Мирјана Пековић.

Иначе, полицијска потрага, односно полицијски распис, односи се на проналажење лица у преткривичном поступку. Кад се тражени пронађе, законски је могуће задржавање до 48 сати.

– Ако се ради о извршиоцима најтежих кривичних дела, праве се посебни планови – објашњавају упућени. – Рецимо, у опасна хапшења, осим оперативног дела полиције, укључују се и специјалне јединице, као што су САЈ и Жандармерија. Кад је реч о вишеструким повратницима у извршењу кривичних дела, користимо нашу евиденцију, упознајемо досијее. Пратимо где би могао бити, ко су му пријатељи, сарадници, познаници итд.

Најлакше их проналазе на кућним адресама, најчешће ујутро и увече. Уколико полиција има сазнања да је тражено лице изван земље, расписује се међународна потерница.

С. Х.

KimDzong
22.12.2019 • 17:48
Sta je pisac hteo da kaze?
EUR/RSD 117.5054
Најновије вести