Вујанић: CarGo није такси превоз

БЕОГРАД: Професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић рекао је да цени министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић, али је поновио да CarGo  није такси превоз и да ради у складу са законом.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

"Сва плаћања у CarGo  иду преко картице, иду јавно и могу да се контролишу и на њих се плаћа пдв. Ценим госпођу министарку, али понављам CarGo  није такси превоз. Ви не плаћате употребу километра, већ плаћате употребу апликације

и тако CarGo  не крши закон", истакао је Вујанић гостујући у јутарњем програму ТВ Хаппy, преноси CarGo.

Он је додао да се не трба бунити напретку, јер услуга попут CarGo  апликације постоји свуда у свет - у Америци Убер, Русији Јандекс, Кини Диди апликација и да је у "великој дилеми да ли би код нас могло да се докаже да то није

легално".

"Биће тешко да ми кажете да две милијарде људи који на светском нивоу користе ову услугу користи то нелегално. Ја сам увек за то да се казни онај који крши закон, али CarGo  не крши закон. То је удружење које вози међусобно своје чланове", реркао је Вујанић.

Истакао је да се не слаже са начином на који су таксисти блокирали саобраћај у Београду и додаје да своја права треба да бране пред институције, тако што ће поднети пријаву, а не тако што ће стопирати град и онемогућити људима да обављају свакодневне функције.

Према његовим речима, таксисти су имали одређене бенефиције у односу на остале професије, па нису били у обавези да превозе странку, већ су бирали када раде и колико раде и нико им ништа није могао.

"Идете улицом дигнете руку и не заустави се јер не мора да стане. То се често дешава. Таксиста данас има око шест хиљада и док један од њих не оде у пензију, нов човек не може да добије дозволу и онда имамо монополско функционисање", рекао је Вујанић.

Он је оценио да CarGo  не би имао посла, када би таксисти могли да обаве сав посао у Београду и истакао да је CarGo  чак понудио таксистима оснивање удружења које ће функционисати преко апликације и где ће имати гарантовану плату од 150.000 динара, што је по њему, фер понуда.

Nina
06.10.2019 • 13:58
Hahahahahahahahahaha...
Hahahahahaha...koliko boli od gluposti koje ovaj covek prica! Ja ne verujem....
Nina
06.10.2019 • 14:02
Hahahahahahahahahaaaaaa
Zoran
06.10.2019 • 21:15
Ako prodajem marihuanu preko aplikacije, plaćanje je preko kartice i uračunam PDV, sve je legalno?
Slobodan
08.10.2019 • 09:19
Covek je u pravu. Sta ima lose u tome sto se ljudi voze povoljnije nego do sada. Ovde neki komentarisu negativno a civek prica realno sve. To sto postoji zastareli sistem nije j ne da da se razvijamo nego koramo da zivimo kao pecinski ljudi,dok ceo svet ide u buducnost. Sve dok bude tih konzervativaca, u Srbiji nece biti bolje. Nadam se da ce vlada da ponisti ne ustavni zaokon koji su predlozili taxi udruzenja. Konkurentnost mora da postoji. Inace nema nam Eu nikada. Verovatno je to u interesu pojedinaca pa sputavaju Srbiju na svaki nacin da ide u korak sa svetom.
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести