Топић: Галеника дневно производи 100.000 маски

БЕОГРАД: Галеника Фармација, која спада тренутно у једну од најтражених фабрика у земљи због новонастале ситуације са корона вирусом, производњу 100.000 маски дневно организовала је у три смене.
maska
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Генерална директорка те фабрике Љиљана Топић каже за Танјуг да је сада дневна производња 100.000 маски, а да се раније производило 50.000.

Наводи да се дневно производе и велике количине дезинфекционих средстава од 100 милилитара, литар и пет литара, капе, каљаче, маске са филтером, мантиле и комбинезони.

"Капацитети су заиста максимално повећани, радимо у три смене. Што се тиче сировина, заиста за сада имамо, евентуално понекад нема довољне количине алкохола", рекла је Топић и навела да је производња организована у два велика објекта у Петровцу на Млави и у простору у Галеници АД у Београду.

Фабрика је, каже, набавила велику количину алкохола, али се међусобно помаже са другим фармацеутским кућама и произвођачима.

"Имамо коректну сарадњу, испомажемо се и заиста радимо као једна фирма", поручила је Топић.

Навела је да је Вада Србије помогла и обезбедила још 80 додатних радника, тако да сада укупно у фабрици ради 295 људи, који раде у три смене

Било је, каже, проблема од увођења забране кретања од 20 часова до пет ујутро, а да је сада све регулисано са МУП-ом и добијене су потребне дозволе за кретање и у време ограничења.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести