Принос или квалитет пшенице?

Сетва пшенице је на прагу. Сејањем НС сорти пшенице новосадског Института за ратарство и повртарство са сигурношћу се подиже општи ниво квалитета зрна пшенице.

Производњом квалитетних сорти пшенице сви су да добитку – произвођачи, прерађивачи, извозници и држава, јер је једино на тај начин могуће повећати број купаца на домаћем и светском тржишту. Из тог разлога производња квалитетне пшенице мора бити подстакнута пре свега мерама подстицаја које прописује аграрна политика, изјавио је проф. др Мирослав Малешевић, стручњак за производњу пшенице из Института за ратарство и повртарство Нови Сад. О  производњи квалитетних сотри пшенице општиније можете прочитати овде.

 

Погледајте све савете из области пољопривреде

Славко
15.02.2018 • 09:04
Е мој професоре, па оне који одлучују не интересује квалитет, ни пшенице ни хлеба, већ колико где могу да се "огребу"!
Живко(пиши ћир…
15.10.2018 • 10:18
Питајте сељака који ће сортимент користити(па наравно високоприносне!).Онај ко хоће квалитетнији сортимент мораће то да субвенционише(јер исти је мање приносан).Само се питам да ли тај што жели квалитетније сорте, има пара за субвенције..сумњам,па погледајте цену пшенице-иста је и мала већ пет година.Запитајте се зашто..?
EUR/RSD 118.4105
Најновије вести