Недимовић: Почела производња квасца

БЕОГРАД: „Суви и остале врсте квасца требало би да буду испоручени трговинским ланцима у уторак и среду, пошто је фабрика у Сенти у недељу почела производњу, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: F. Bakić
Фото: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић Фото: Ф. Бакић  

Он је за РТС рекао да ће Министарство пољопривреде предложити да се забрани извоз квасца како би се снабделе све продавнице у Србији.

Подсетио је да су фабрике у Сремској Митровици и Новом Саду почеле производњу хипохлорида.

"По Светској здравственој организацији то је најбоље дезинфекционо средство за равне површине, можемо да произведемо дневно 50.000 литара. Све фабрике које су се бавиле тиме су уништене, сада ћемо да поставимо ствари другачије", истакао је Недимовић.

Данас ће, како је рекао, почети и производња 75-процентног алкохола. Према његовим речима, приоритети за снабдевање су клинички центри и опште болнице.

Напомиње да производња брашна, уља, млека и месних прерађевина тече како треба.

Када је реч о забрани кретања, Недимовић је поновио да пољопривредници уз дозволу могу боравити на пољу и дуже од 17 часова.

"Прилагођавајте се времену кретања, ако неко остане на њиви, неће неко неком одсећи главу. Живот и здравље су на првом месту, за остало се прилагођавамо", навео је Недимовић.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести