Агротехничке мере на њивама од 20 сати до 5 часова ујутру

Пољопривредни произвођачи дужни су да поднесу захтев Управи за заштиту биља за одобрење кретања у случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретања – од 20 сати до 5 сату ујутру.
Vocnjak_02-F.Bakic (1).JPG
Фото: Илустрација (Филип Бакић)/Воћњак

То могу учинити мејлом или телефонским путем према одсеку, односно округу за који се тражи дозвола за кретање, објављено је на сајту Министарства пољопривреде.

Захтев за одобрење кретања власник или корисник засада или друге пољопривредне површине може поднети Управи за заштиту биља на мејл agromereregistar@uzb.rs. У пријави је потребно навести име и презиме лица, број личне карте и адресу, број пољопривредног газдинства, локацију, као и време и дан када ће мере бити спроведене.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 20 до 5 часова следећег дана, а рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.

Телефони путем којих се такође може поднети пријава су: 064/8818449 за Јужнобачки округ, Средњобанатски, Јужнобантски, Севернобанатски, Севрнобачки, Западнобачки и Сремски, 064/8818486 за Град Београд, Подунавски, Браничевски, Зајечарски, Борски, Поморавски, Нишавски, Јабланички, Пчињски, Топлички и Пиротски округ и 064/8818412 за Мачвански, Моравички, Колубарски, Златиборски, Расински и Рашки округ.   

Е. Д.

EUR/RSD 117.5990
Најновије вести