Почео извоз непалских инстант нудли из Руме

РУМА: Компанија ЦГ Корп Глобал из Непала, која је пре месец дана отворила у Руми своју прву фабрику у Европи за производњу инстант нудли "ВаиВаи", почела је са извозом на европско тржиште.
Vai-vai nudle Foto: waiwai.rs
Фото: waiwai.rs

Прва паковања инстант нудли "Ваи Ваи" произведених у Србији дистрибуирана су у Велику Британију, Португалију, Данску и Италију, а наредних недеља се, како је саопштено из компаније, настављају испоруке за Немачку, Кипар, Холандију, Белгију и Норвешку.

"Фабрика "Ваи Ваи" у Руми је темељац за будуће пословање компаније на територији целе Европе. Из Руме ћемо снабдевати целу Европу нашим производом који је познат широм Азије и Америке, а овим пројектом, то ће постати и у читавој Европи", истичу у менаџменту компаније.

Фабрика "Ваи Ваи", део је глобалног конгломерата Цинноватион Групе који се састоји од 122 компаније и 76 бренда, а послује у неколико пословних сфера: инфраструктура, хотелијерство, банкарство, телефонија, прехрамбена индустрија, хидроелектране, образовање, цигарете и пића.

Власник Цинноватион групе је први непалски милијардер - Бинод Чодри, који се налази и на Форбсовој листи.

Фабрику у Руми, свечано су у октобру отворили председник Србије Александар Вучић и власник ЦГ Цорп Глобал, Бинод Чодри.

У фабрици је тренутно запослено 100 радника, а до краја 2018. године посао ће добити више од 400 људи. Иначе, годишње се у свету прода више од две милијарде паковања "Ваи Ваи" нудли.

EUR/RSD 118.4105
Најновије вести