Оскар квалитета: НИС апсолутни победник у реланом сектору

БЕОГРАД: Фондација за културу квалитета и изврсност данас је, у сарадњи са Привредном комором Србије, доделила националне награде пословне изврсности - Оскар квалитета 2017, а апсолутни победник у реалном сектору је Нафтна индустрија Србије.
1
Фото: foto NIS

Апсолутни победник у јавом сектору је Научни институт за ветеринарство Нови Сад.

Награде су додељене 23. пут поводом обележавања Светског дана квалитета и европске недеље квалитета, уз подршку Министарства привреде. 

Заменик генералног директора НИС-а Горан Стојилковић је изјавио да та компанија има око 11.000 запослених и да је то комплексан систем, који је тренутно у снажном развоју.

"Ниво инвестиција је тренутно око 500 милона евра ниво инвестиција у рафинерују Панчеву и у термоелектрану која ће бити изграђена у Панчеву. НИС је не само успео да задржи костур квалитета већ и да буде изврстан у девет категорија", рекао је Стојилковић.

Он је поручио да то прво место НИС неће дати тако лако.

"Изазивамо све, нећемо дати тако лако ово место, зато што не можете другачије да будете лидер у региону", нагласио је Стојилковић.

НИС је у протекле 23 године колико се ова награда додељује једина компанија која је други пут освојила звање апсолутног победника - Оскар квалитета 2017.

 

EUR/RSD 118.2412
Најновије вести