Почетком децембра свим пензионерима једнократна помоћ

БЕОГРАД: Сви пензионери у Републици Србији добиће до краја године једнократну помоћ од 3.000 динара, за шта ће у ту намену бити издвојено 5,24 милијарди динара.
penzioneri, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Једнократну помоћ од 3.000 динара ће 1,7 милиона пензионера добити већ почетком децембра, а биће им исплаћена на исти начин као што примају и пензију. Како је председник Републике Србије Александар Вучић најавио, иако су пензионери у новембру добили и прве увећане пензије, нашли смо простора у буџету ПИО фонда и за ову врсту једнократне помоћи, а захваљујући резултатима, истакао је министар финансија Синиша Мали. 

За исплату једнократне помоћи смо добили и сагласност Међународног монетарног фонда, што потврђује одлично стање наших финансија, додао је Мали, саопштило је Министарство финансија.

Министар је навео и да ће вишак новца и даље бити коришћен да се помогне најстаријим суграђанима, тако да ће се с том праксом наставити и следеће године, ако буду постигнути добри економски резултати.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да Влада РС настоји да сви грађани живе боље.

Влада Републике Србије жели да економски оснажи пензионере, једнократна помоћ један је од начина да им помогнемо. Председник Александар Вучић је јуче најавио исплату до краја године, то је одлична вест, јер сви знамо да је много оних који живе у тешким економским условима, а да је крај године период када се више троши, истакао је Ђорђевић и нагласио да ће Влада РС увек настојати да пензионери добију више.

Министар каже да ће овај додатни новац пензионерима бити исплаћен из реалних прихода.

И када смо бранили Закон о пензијама у Скупштини изјавио сам да ћемо се трудити да пензионери добију више, мислим да непрестано то доказујемо и показујемо да својим радом Влада жели да сви наши грађани живе боље. Тада сам тврдио да ће

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања своје успехе делити и с пензионерима, а то смо сада и потврдили, казао је Ђорђевић, наводи се у саопштењу.

Приходи ПИО фонда захваљујући доброј наплати пореза и доприноса, мањој незапослености, отварањем нових радних места али и ефиксном борбом Инспектората за рад против рада на црно, остварили су додатни суфицит. То је омогућило да сада на крају године из тих реалних прихода издвојимо додатних 5,24 милијарди динара. Министарство и ПИО фонд раде на извршењу и ускоро ћемо саопштити тачан датум исплате, рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести