Захтеви за рефундацију ПДВ за беби храну до 15. јула

БЕОГРАД: Последњи рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе је 15. јул, саопштила је данас Пореска управа.
bebi oprema, pixabay
Фото: Pixabay

Право на рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе важи за децу рођену закључно са 30. јуном 2018. године, до навршене друге године старости, а остварује се у складу са чланом 56б Закона о порезу на додату вредност.

Надлежна организациона јединице Пореске управе ће, у периоду од 1. до 15. јула 2020. године, у складу са својим овлашћењима, примати захтеве за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе које су рођене закључно са 30. јуном 2018. године.

"Након спроведеног поступка контроле испуњености услова за остваривање права на рефундацију ПДВ-а, надлежна организациона јединице Пореске управе дужна је да решењем одлучи о захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева", саопштила је Пореска управа.

Решење којим се утврђује право на рефундацију ПДВ-а, односно којим се одбија захтев за рефундацију ПДВ-а, доставља се подносиоцу захтева, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести