У Бугарској представљен туристички програм Србије

БЕОГРАД: "Београд је срце Балкана" назив је програма у годишњем каталогу највећег бугарског туроператора "Бохемија" представљеном на сајму туризма Holiday & Spa Expo 2020 у Софији, пред око 150 бугарских туристичких агенција и представика медија, саопштио је ТОС.
t
Фото: TOS

Заменик директора ТОБ Слободан Унковић организовао је састанак са представницима градова присутних на овом сајму- Ниш, Нови Сад, Требиње, Бања Лука, Лесковац, Лозница, Пожаревац, и представницима бањских центара из Србије, са власником и директором највећег туроператора из Бугарске Бајко Бајковим.

Тема састанка била је заступљеност туристичког производа балканских градова и њихово уобличавање у јединствену понуду за трећа тржишта, а присуствовали су и директор Националне агенције за промоцију туризма Северне Македоније Љупчо Јаневски и директор “ХОРЕС-а” Георги Генов.

Јединствен став учесника састанка је да убрзан раст и развој туризма у градовима и земљама Балкана упућује на потребу ближег повезивања носиоца развоја туризма и туристичког производа као и интегрисање потенцијала и средстава намењених промотивним активностима на далеким тржиштима.

На састанку су учествовали амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који су том приликом високо оценили наступ туристичке привреде Београда и Србије на овом сајму.

Организатор наступа на 37. Међународном сајму туризма Holiday & Spa Expo 2020 који се одржава од 13. до 15. фебруара у Софији је Туристичка организација Србије.

Представљено је културно историјско наслеђе, понуда за градски одмор у Београду и могућности за пословни туризам, као основне окоснице за овогодишњу промоцију на сајму.

Велики број бугарских новинара био је заинтересован да сазна више о актуелностима наше туристичке понуде у овој сезони, наводи се у саопштењу ТОС-а.

Иначе, туристи из Бугарске бележе константно повећање броја долазака и броја ноћења и на листи су ТОП 10 гостију по бројности током прошле године, са стабилном тенденцијом раста у доласцима и оствареним ноћењима.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести