Тржиште криптовалута достигло вредност од два билиона долара

ГУАНГЏОУ: Вредност тржишта криптовалута достигла је два билиона долара, вођена растом цене етереума, другог најпопуларнијег дигиталног новчића у свету.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

За нешто више од два месеца, тржишна капитализација виртуелних валута се удвостручила, према подацима са веб сајта за праћење цена КоинГеко, пошто број малих и институционалних инвеститора вртоглаво расте, преноси ЦНБЦ.

Биткоин, највећа глобална дигитална валута, учествује са преко 50 посто у укупној тржишној капитализацији виртуелног новца.

Само од почетка ове године, биткоин је забележио раст од преко 100 процената, што је допринело повећању укупне вредности крипто тржишта.

Прошлог месеца, овај новчић је достигао рекордну цену изнад 61.000 долара, а тренутно се тргује, према подацима Коиндеска, на нивоу од око 58.800 долара.

Ипак, изгледа да је најновији раст вредности овог тржишта вођен скоком етереума, који је јутрос на азијском трговању забележио историјски највишу цену од 2.151,25 долара, према цифрама са Коиндеска.

Етереум је од почетка године до данас ојачао за више од 180 процената, додаје ЦНБЦ.

Компаније показују све веће интересовање за ову криптовалуту, што потврђује податак да је кинески произвођач апликација Меиту прошлог месеца уложио у етере 22,1 милион долара, поставши једна од првих великих компанија која је то учинила.

 

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести