Телеком: Не спајамо се с Теленором, сарађујемо по закону

БЕОГРАД: Компанија Телеком Србија саопштила је данас да се не спаја са компанијом Теленор, већ да је реч о редовној уговорној сарадњи која је, како наводе, у потпуности у складу са европским стандардима и праксом
Telekom Srbija  Foto: Telekom Srbija
Фото: Телеком Србија Фото: Телеком Србија

.Наводе да тим саопштењем желе јасније да информишу кориснике и јавност и да отколоне могућност за било каква погрешна тумачења у вези са потенцијалном сарадњом са Телекомом.

"Телеком Србија намерава да по комерцијалним условима изнајмљује своју оптичку инфраструктуру Теленору. Тиме се значајно либерализује тржиште телекомуникација у Србији. Оваква сарадња донела би бројне погодности корисницима и поспешила конкуренцију и иновације у телекомуникационој индустрији, што је основна намера обе компаније", наводи се у саопштењу Телекома.

Истичу да је бакарна телекомуникациона инфраструктура Телекома Србија већ либерализована и користи је више оператора, укључујући и СББ, а ово је, додају, почетак либерализације оптичке инфраструктуре, што је, наглашавају, раширена пракса у Европи.

"Ово није ексклузивна уговорна сарадња. Теленор је само прва компанија са којом намеравамо да имамо овакву врсту сарадње", наводи се у саопштењу.

Теленор ће, додају, бити у прилици да поред оптике од Телекома купи и садржаје, али ће имати и могућност избора да садржаје купује и од других произвођача и дистрибутера, као и могућност да производи сопствене садржаје.

Наводе да је све што је предложено у складу са Законом и најбољом европском праксом и да је благовремено пријављено и подложно провери и коначној оцени надлежних регулатора.

 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести