Таксистима ће држава дати по таксиметар и штампач

БЕОГРАД:Држава ће таксистима финансирати куповину таксиметара и фискалних штампача чија је укупна вредност око 160 евра, а ова опрема биће набављена преко тендера надлежне институције таксистима ће бити уручена директно без накнаде, пише данас "Блиц".
taksi
Фото: Dnevnik.rs

Неименовани извор листа наводи да ће тако таксисти уштедети а да ће држава бити у прилици да опрему набави јефтиније и до 20 процената, с обзиром на велику количину таксиметара и фискалних штампача које би наручила.

Обезбеђивањем опреме таксистима, држава ће доћи у прилику да их на терену практично контролише и санкционише, јер ће захваљујући умреженим такси возилима инспекције моћи брже да реагују.

Раније је најављено да таксисти бити у прилици да набављају нова возила уз финансијску помоћ државе.

Услови за државну помоћ биће да је такси превозник регистрован и да нема дуговања према држави.

Процене су да ове услове испуњава између 12.000 и 13.000 таксиста од укупно 17.400 таксиста у Србији.

Највише таксиста ради у Београду - 6.500, а потом у Новом Саду - 1.400, објавио је Блиц.

Samo Posno
18.10.2019 • 19:01
Iako sigurno tako ne misle, za taksiste bi bolje bilo da izimitiraju car go, da putnicima obezbede iscrtanu rutu i cenu, da ne varaju više, pošto je car go ljudima pokazao koliko ih taksisti varaju.
Dusan
24.01.2020 • 16:44
Druze..taksisti odavno koriste aplikacije preko koje mozes da pratis vozilo kako ti prilazi dok cekas.Isto tako u app ti u startu pise cena voznje + - 50 din.Sto se tice vece naplate i divljacenja..toje pitanje koje grad treba da resi.I ti sutra da stavis tablu i izadjes,pokrades nekoga svi ce reci taksista!?!
EUR/RSD 117.5799
Најновије вести