Србија воз дуплирао приход у односу на прошлу годину

СТАРА ПАЗОВА: Министар грађевинасртва, саобраћаја и инфрструктуре Томислав Момировић изјавио је данас у Старој Пазови да је великим инвестицијама у железницу држава потпуно променила овај вид саобраћаја у нашој земљи, о чему говори податак да је предузеће "Србија воз" само у јулу ове године остварило двоструко већи приход него годину дана раније.
brzi voz fifa
Фото: Дневник/ В. Фифа

„Посматрајући само јул ове године у односу на исти месец прошле године приходи Србија воза су достигли ниво од 340 милиона динара, за разлику од 158 милиона колико је био приход у јулу прошле године", навео је Момировић након обиласка железничке станице у Старој Пазови где је допутовао возом из Београда.

Момировић је оценио да се очекује даљи раст броја путника на српскиим пругама током 2022. годиње.

"Очекујемо да ће ''Србија воз'' у овој години превести око 5,5 милиона путника, што је дупло више у односу на претходну годину и најбољи показатељ да грађани имају све више поверења у наше железнице које полако враћамо на место које им припада", рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Додао је да се највећи градови у Србији повезују најквалитетнијом железничком инфраструктуром.

"Ту није реч само о прузи Београд - Нови Сад. У октобру крећемо да радимо на деоници од Београда до Ниша, а Крагујевац ће добити значајно бољу конекцију са Коридором 10. У завршној смо фази израде пројектне документације за наставак градње од Ваљева ка Врбници, тачније до Пријепоља. Наш циљ је да додатно повећамо брзину и квалитет услуге. Значајно ћемо променити железничку перспективу у нашој земљи и нећемо се зауставити док железница не буде главни вид саобраћаја у нашој држави", истакао је Момировић.

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести