Србија улаже 13 милијарди евра у регионално повезивање

БЕОГРАД: Србија захваљујући политичкој стабилности улаже 13 милијарди евра у регионално повезивање, изјавила је јутрос потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
bratoljub
Фото: Tanjug

Истиче да је за Србију од изузетне важности да се повезује са регионом, те да када се саберу све инвестиције, улагања у те инфраструктурне пројекте износе 13 милијарди евра.

Ништа више не шкрипи у инфраструктури, имамо и новац и пројекте, а пре свега политичку, економску и финансијску стабилност, без које нема развоја нити директних страних инвестиција. А, с друге стране, слушамо Ђиласа и тзв. опозицију да нам ништа од тога не треба, рекла је Михајловић гостујући на Хепију, саопштило је министарство.

Подсећа да је 2012, када је садашња власт формирала владу, земља била инфарструктурно затворена, да није било ни инвестиција и да су свуда биле препреке.

Није било путева, инвеститори нису могли да добију дозволе. Данас је све то другачије и Србија се налази у врху директиних страних инвестиција, рекла је она.

Михајловић је додала да ништа боље нисмо могли да урадимо за земљу него да је повезујемо са регионом, те да су поред саобраћајне важне и комунална и енергетска инфраструктура, јер то значи боље услове живота и останак људи у Србији.

Било да је реч о повезивању с БиХ, Црном Гором, Северном Македонијом, Мађарском, Румунијом, Албанијом односно о пројектима изградње нових аутопутева и брзих пруга, ми радимо са свима - с Европском унијом и европским банкама, с Русима, Кинезима, Американцима, Турцима, Азербејџанцима. Поред физичких конекција, градимо и интегрисане граничне прелазе како би проток људи и робе био бржи и ефикаснији, а трошкови нижи, казала је Михајловићева.

Наш циљ је да створимо услове за нормалан живот за све, да људи остану да живе овде, јер људи су највеће благо, а све остало можемо обезбедити, закључила је министарка.

EUR/RSD 117.5848
Најновије вести