Оглашена продаја 13 војних комплекса и других непокретности

БЕОГРАД: Републичка дирекција за имовину огласила је данас продају непокретности у власништву Војске Србије, међу којима су 13 војних комплекса, један складишни комплекс, шест пословних простора и једно гаражно место површине 16 метара квадратних у Новом Београду. 
Kasarna Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о продаји непокретности које нису неопходне за функционисање Војске Србије. 

Оглашена је продаја непокретности у Београду, Новом Саду, Алексинцу, Белој Цркви, Младеновцу, Зајечару, Лесковцу, Петровцу на Млави, Старој Пазови и Србобрану. 

У огласу који је данас објављен у листу "Политика" наводи се да се за два војна комплекса претпоставља да у током НАТО бомбардовања загађени неексплодираним убојним средствима, да нису испитани и очишћени од неексплодираних убојних средстава и да трошкови испитивања и чишћења падају на терет купца. 

Реч је о војном комплексу "Река Остружница - Сектор-2", складиште у Београду, општина Чукарица укупне површине 89.932 метра квадратних чија је почетна вредност око 940.000 евра и војни комплекс "Белегиш" у Старој Пазови површине око 10 ари који је понуђен на продају по почетној цени од око 99.306 евра. 

Непокретности се, како се наводи у огласу, отуђују као јединствене целине у постојећем "виђеном" стању, без права купца на накнадне рекламације. 

Рок за подношење писмених пунуда је 15 дана од дана објављивања огласа, а право учешћа имају сва правна и физичка лица која уплате депозит. 

EUR/RSD 117.5169
Најновије вести