Обустављен увоз аутомобила у Србију, продаја није стала

БЕОГРАД: Обустављен је увоз аутомобила у Србију, због ситуације са корона вирусом, али продаја на аутоплацевима није стала, речено је данас Танјугу са сајта Половниаутомобили.
e
Фото: pixabay.com

Бранислав Грковић из Половинихаутомобила каже да још има интересовања за куповину аутомобила на аутоплацевима и да се може реализовати куповина.

"Ако се купује на аутоплацу не мора да се ради купопродајни уговора и плаћа порез, као што је случај када се купује од неког физичког лица. Сви који воде аутоплацеве кажу да се труде да помогну купцима да што пре дођу до регистарских таблица".

Грковић додаје да, ипак, све иде мало спорије него у редовним околностима.

Интересовање јесте мање, али и даље постоји пошто су људи опрезнији.

Ако неко купује аутомобил од физичког лица онда купопродајни уговор мора да се овери код нотара и да се плати порез на пренос власништва, што је сада проблем урадити, каже Грковић.

Објашњава да нотари сада раде само хитне случајеве, као и да поједине општине због актуелне ситауције са корона вирусом одбијају захтеве за плаћање пореза на пренос власништва.

Пре ванредног стања аутоплацеви су могли да заврше купцима све у вези са регистрацијом возила, али је сада ситуација много компликованија.

Ипак и даље је могуће регистровати ауто купљен на аутоплацу, само што треба испратити процедуру коју су прописали надлежни.

То значи да треба МУП-у послати емаил на адресу управазауправнепослове@муп.гов.рс и затим чекати одговор са даљим инструкцијама.

Половниаутомобили саветују да купци у е-маилу што конкретније и прецизније објасне шта траже, без сувишних питања која се не односе конкретно на регистрацију возила, као и да обавезно оставе свој број телефона.

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести