"Никола Тесла" најбољи европски аеродром у 2022. у три категорије

БЕОГРАД: Аеродром Никола Тесла којим управља компанија Belgrade airport, чланица VINCI Airports, проглашен је за најбољи аеродром у Европи у 2022. години у три категорије.
aerodrom nikola tesla, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, ilustracija

Компанија је саопштила да су признања добијена у оквиру Програма награде за квалитет услуге аеродрома (ASQ) Међународног савета аеродрома (Airports Council International – ACI).

Наводи се да признања добијена за најбољи аеродром по величини у региону у категорији од пет до 15 милиона путника годишње, аеродром са најпосвећенијим особљем у Европи и најудобнији аеродром у Европи.

Београдски VINCI Airports наводи да је признања добио и за аеродроме у Порту, Гванакастеу и Пуерто Плати који су проглашени за најбоље аеродроме у свом региону по питању аеродромских услуга.

Истиче се да је аеродром Гванакасте проглашен је за аеродром који својим корисницима пружа најбоље искуство у процесу путовања.

Додају да је међународни аеродром Осака рангиран као први по тачности у оквиру ОАГ Лиге тачности (OAG Punctuality League).

Ове награде илуструју способност компаније ВИНЦИ Аирпортс да одржи ниво својих актвности у погледу квалитета услуга, упркос веома динамичним условима опоравка саобраћаја, оцењено је у саопштењу.

Наводи се да је обим путничког саобраћаја компаније VINCI Airports удвостручен у периоду између 2021. и 2022. године, са укупно опслужених 209 милиона путника.

Генерални директор компаније VINCI Concessions и председник компаније VINCI Airports Никола Нотбар у изјави је истакао значај аеродромских тимова у великом пословном успеху у условима повратка путника на аеродроме.

Њихова посвећеност била је за пример. Обезбеђивање позитивног искуства за наше путнике један је од приоритета, као и предности пословног модела VINCI Airports. Веома смо поносни што смо се са изазовом повратка путника на наше аеродроме суочили на брз и ефикасан начин, поручио је он поводом признања.

Компанија VINCI Airports управља пословањем више од 65 аеродрома у 12 земаља Европе, Азије и Америке.

Та компанија развија, финансира и гради аеродроме и управља њима улажући сопствене инвестиционе капацитете, знање и умеће, каже се у саопштењу. 

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести