Момировић у ванредној контроли радова на обилазници око Београда

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић ванредно је данас обишао радове на обилазници око Београда, код тунела Стражевица, како би се уверио да ли се радови, као што је раније договорено, одвијају и викендом.
m
Фото: Tanjug

Након састанка с представницима извођача, компанија "Поњерћина" и "Азвирт", Момировић је рекао да су му главни извођачи и подизвођачи радова обећали да ће радови на обилазници бити завршени и раније него што је планирано.

Закључили смо да ће радови на овој деоници, од Остружнице до Ибарске магистрале, укључујући и петљу Петлово брдо, бити завршени до априла следеће године, рекао је министар.

Истакао је да је изградња београдске обилазнице тема о којој се деценијама говори и додао да ће целокупни радови на обилазници бити завршени у наредних годину и по до две.

Да би се радови одвијали без застоја истакао је да је потребно сви да сарађују - Министарство, Град Београд, цивилни сектор и извођачи.

Ово је озбиљан пројекат са три велика тунела, било је пуно правних проблема који су кочили радове, због тога сви морамо сада да дамо свој максимум како за две године обилазница око Београда више никада не би била тема већ реалност, рекао је Момировић.

Подсећа да тренутно сав теретни саобраћај пролази добрим делом кроз Београд, те ће, истиче, улога обилазнице биће да растерети центар престонице, али ће, каже министар, имати и еколошки значај, јер ће смањити издувне гасове у самом граду.

EUR/RSD 117.5918
Најновије вести