Момировић: Морамо да решимо проблем блокаде код Чачка

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрасруктуре Томислав Момировић изјавио је данас да су радови на аутопуту Прељина - Пожега, код Чачка, готово заустављени већ више од месец дана, због нерешених проблема са експропријацијом и блокада мештана, те замолио грађане да се обрате суду и престану да ометају радове.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

"Блокирани смо код Чачка већ месец и по дана, а у последњих шест месеци смо интензивирали радове на тој деоници. Ја не мислим да то што грађани траже нема утемељење, али их молим да се обрате суду, а нас пусте да радимо", рекао је Момировић за ТВ Прва.

Он је додао да ће, уколико је то потребно, и он разговарати са мештанима, наводећи да слични проблеми постоје свуда, али се решавају, само су код Чачка "закуцани" већ више од месец дана.

"Да ли је могуће да тамо блокирамо аутопут, а сад градимо ка Пожеги, спајамо Пожегу, Ужице, Ариље, Ивањицу, Нови Пазар..., а овде блокирани радови... Да ли је то могуће", истиче Момировић.

На питање када се очекује завршетак радова на Остружничком мосту, министар је подсетио да је у питању комплетна реконструкција и замолио грађане за стрпљење.

"За то је потребно време. Немогуће је другачије. Извињавам се људима, али не постоји други начин да реконструишемо тај мост. Нажалост, тако нешто ћемо морати да урадимо и са Панчевачким мостом, и у наредном периоду морамо да уђемо у реконструкцију и тог моста, а не бих лицитирао датуме", рекао је Момировић.

Он је рекао и да је на аутопуту Београд - Сарајево, на деоници Бјељина - Рача тренутно "ради" део од Кузмина до Сремске Раче, са мостом преко Саве.

"Завршено је 90 одсто тог моста, а до краја године ће бити завршен цео. У септембру следеће године пуштамо наших 18 километара, заједно са мостом преко Саве. Ми смо у самом финишу тих радова, ако може тако да се каже, јер је остало још годину дана", рекао је министар.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести