Михајловић: Крећемо у изградњу новог ауто-пута

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да Србија креће у изградњу новог ауто-пута, Моравског коридора, који ће повезати земљу изнутра и 500.000 људи који живе у централној Србији између Појата и Прељине.
mihajlovich_putarina
Фото: Танјуг (Видео)

"Србија креће у изградњу новог ауто-пута који ће повезати све веће градове централне Србије између Појата и Чачка - Крушевац, Краљево, Трстеник, Врњачку Бању. Зовемо га Моравски коридор, али то ће бити српски коридор, који ће повезати Србију изнутра”, рекла је Михајловићева.

Влада Србије је на данашњој седници усвојила Одлуку о избору стратешког партнера у циљу реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина (Моравски коридор).

"Поносна сам на то што крећемо да градимо још један ауто-пут, јер је то значајно за нове инвестиције, за нова радна места, али и стратешки, за будућност, да наши људи имају бољи животни стандард и да наша деца остају у Србији”, навела је Михајловићева.

Како је саопштено из њеног кабинета, она је истакла да је Моравски коридор значајан за целу земљу, али је посебно значајан за више од пола милиона људи који живе у централној Србији, дуж овог коридора који ће повезати Чачак и Појате.

"Завршили смо Коридор 10 и повезали Србију ауто-путем од севера до југа, завршавамо источни крак ка Бугарској и пустили смо у саобраћај ауто-пут ''Милош Велики''. Нема лепшег осећаја него кад прођете новим ауто-путевима и видите шта је све урађено и тако ће бити и за две и по године, кад изградимо и Моравски коридор”, рекла је Михајловићева.

Славиша
30.08.2019 • 05:40
Под хитно треба кренути у реконструкцију магистралног пута Суботица-Сомбор,јер је то "ибарска магистрала" Војводине.
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести