Комисија одобрила преузимање РТБ Бор

БЕОГРАД: Комисија за заштиту конкуренције саопштила је да је одобрила преузимање Рударско-топионичарског басена Бор од стране кинеске компаније “Зијин Мининг Груп”.
rtb bor, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

Комисија за заштиту конкуренције Републике Србије одобрила је концентрацију учесника на тржишту која настаје стицањем контроле над привредним друштвом Рударско-топионичарски басен РТБ Бор д.о.о. Бор од стране привредног друштва Зијин Мининг Груп, НР Кина, наводи се у саопштењу.

Кинеска Зијин Мининг Груп бави се истраживањем и ископавањем злата, бакра, цинка и других минералних ресурса, а у Србији, до сада, није била присутна, саопштила је Комисија.

Dr Miggyy
30.09.2018 • 17:22
РТБ БОР-у ПРИБЛИЖАВА СЕ “БАКАРНО” СУНЦЕ!?

Охрабрујућа вест за боране, очекује их производња бакра од 250.000 тона бакра. До сада је топионица произвела историјски највише у 1990. години и то: 174.257 тона анодног бакра и 151.395 тона катодног бакра. Садашња производња анодног бакра се приближава на 80.000 тона. Уколико Kинези хоће да подигну производњу бакра, морају да повећају капацитете у пирометалургији и електролитичкој рафинацији. За тај посао, ако желе да им пропадне, нека ангажују свестраног и свемогућег зналца, садашњег челника РТБ Бор, Спасковског. Он је префарбан свих боја и спреман да измисли само немогућег у могућем, наравно као бајколажа и хвалоспев, који сада имају прођу код актуелне власти.
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести