Инфостуд: Све више радних места, а све мање кандидата

БЕОГРАД: Преко портала за запошљавање Инфостуд прошле године је оглашено за 61 одсто више слободних радних места него 2020. године, што према саопштењу Инфостуда, показује да се привреда лане у великој мери опоравила од пандемије и доживела пораст.
kompjuter bloger internet pix
Фото: pixabay.com

"У години за нама, они који су у потрази за првим или новим запослењем су имали прилику да конкуришу на 67.284 огласа за послове који су расписали послодавци. Забележен је и раст од шест одсто када је реч о броју кандидата који су конкурисали на огласе из понуде нашег сајта, па их је лане било 241.636", наводе из Инфостуда.

Највећа потражња за радницима била је у областима трговине, ИТ-ија, машинства, администрације, транспорта а и највише радника је тражило посао у поменутим секторима.

Из Инфостуда истичу да се из године у годину све више говори о дефициту кадрова на тржишту рада у нашој земљи који је у порасту и наводе да се осим у ИТ-ју, мањак радника осећа међу занатлијама.

Тако је све мање угоститеља, па се највише трагало за куварима, конобарима, помоћним радницима у кухињи.

Дефицитарни су и фризери, аутомеханичари, столари и хигијеничари а и магационера и возача је мање од броја оглашених слободних радних места за њих.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести