Бехтел-Енка стратешки партнер за Моравски коридор

БЕОГРАД: Конзорцијум "Бехтел-Енка" биће стратешки партнер у реализацији Моравског коридора, одлучила је Влада Србије. 
v
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о пројекту изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деонице Појате-Прељина, а Конзорцијум “Бехтел-Енка” градиће Моравски коридор дужине 112 километара. 

Биће повезани Коридор 10 и ауто-пут “Милош Велики”, а тиме и око 500.000 људи, као и градови Чачак, Краљево, Врњачка Бања, Трстеник, Крушевац, Сталаћ и Ћићевац. 

Поред изградње ауто-пута, пројекат ће обухватити и регулацију Западне Мораве и њених притока, као и изградњу телекомуникационе инфраструктуре.

Влада је на данашњој седници усвојила и платформу за учешће делегације Србије на Кинеском међународном сајму за инвестиције и трговину, који ће бити одржан од 8. до 11. септембра ове године у граду Сијамен у провинцији Фуђијан.

Учешће Србије на том сајму отвориће нове могућности за унапређење трговинско-економске сарадње две земље и већа кинеска улагања у различите области у Србији.

Србија ће на изложбеном простору од 810 квадратних метара представити конкретне пројекте, институције и компаније, у циљу што бољег презентовања привредних и инвестиционих потенцијала земље.

Делегацију Србије предводиће потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Влада је данас одлучила и о оснивању Академије струковних студија Западна Србија, Академије струковних студија Шумадија, Академија техничких струковних студија Београд и Академија техничко-уметничких струковних студија Београд.

Оснивање ових академија допринеће ефикаснијем, ефективнијем и економичнијем остваривању циљева струковног високог образовања и његовом повезивању са потребама тржишта рада.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести