Бабић: До краја године готов аутопут Обреновац-Љиг

БЕОГРАД: Деонице Коридора 11 од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, на којима су ангажоване кинеске компаније, биће завршен до краја године, изјавио је данас директор Коридора Србије Зоран Бабић.
autoput tanjug.
Фото: Tanjug

"Досадашња сарадња с Кинезима била је веома успешна и надам се да ће бити још боља", рекао је Бабић на Трећој међународној конференцији Београдски стратешки дијалог под називом "Иницијатива појас и пут на Балкану", која се одржава у Палати Србија у Београду.

Он је рекао да ће деоница Обреновац - Уб бити потпуно завршена до Нове године, док ће деоница Лајковац - Љиг бити завршена до тада до петље Љиг, док ће машинско опремање тунела Бранчићи бити завршено у првом кварталу наредне године.

Подсетио је да деоницу Сурчин - Обреновац такође ради кинеска компанија и да ће она бити завршена до краја 2019. године.

На тој деоници се налази мост преко Саве и Колубаре и на њему су већ уграђени стубови и носачи, рекао је Бабић и истакао да ће тај мост бити каректристичан не само за Србију већ и овај део Европе.

Бабић је рекао да би деоница Коридора 11 Прељина - Пожега, заједно с Кинезима, требало да почне да се гради у марту 2019, и оценио да ће бити веома тешка за градњу.

Навео је да је императив да се заврши Коридор 10 и да се у Грделичкој клисури ушло у један одсто преосталих радова, тако да се води борба за сваки метар асфлата.

Бабић је рекао да је ту сада од укупно 26 километара више од 25 километара аутопута под асфалтом.

Говорећи о плановима и новом инвестиционом циклусу који ће покренути Министарство грађевинарства следеће године у вредности од пет милијарди евра, Бабић каже да је реч о великом броју пројеката који ће бити завршени у наредних пет до седам година.

EUR/RSD 117.7389
Најновије вести